Fortsätt till huvudinnehåll

Mål för Lindbergs fritidsavdelningar

Att barnen ska känna sig trygga på fritids

Miljön ska präglas av trygghet och ett demokratiskt förhållningssätt. För att ha en helhetssyn på barnet är det viktigt att ha goda relationer med alla vuxna runt barnet. Utifrån ålder, mognad, behov och intressen vill vi stödja barnets utveckling.


Att erbjuda barnen en meningsfull fritid

Verksamheten ska vara så utformad att både skapande, rörelse, lek, rekreation och vila får utrymme.


Att utveckla barnens sociala kompetens

På fritidshemmet erbjuds en verksamhet i god balans mellan kunskap, värdegrund, sociala normer och omsorg. Barnet ska få möjlighet att ta egna initiativ och ansvar och att ta konsekvens av sina val och beslut.För att nå dessa mål utgår vi ifrån kommunens kursplan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

V:36

Vecka 36

Hej

Nu har all ordinarie personal börjat jobba och vi har börjat lära känna era barn.

Så här de första veckorna har vi gjort mycket namnlekar i samlingarna, kört lite kompismassage och varit ute i det fina vädret.

Den här veckan är Lissie på semester och vi har en vikarie som heter Sara hos oss istället.

Vi kommer på måndagar ha lite samarbetsövningar och äventyrspedagogik med F-1 då de övriga klasserna har längre skoldag.

Genom dessa lekar tränar vi olika förmågor som exempelvis:

kompisrelationer, lekskicklighet, rörelse, pröva och omsätta ideer och demokratiskt och empatiskt förhållningssättNu är barnen i full gång med att tillverka julkort i alla dess former 🎄⛄️🎅🏻
Äntligen är det sportlov på fritids och vi har mycket kul planerat för veckan.
På tisdag går vi på utflykt till Rottemossen. Där blir det korvgrillning och lek. Vi går från skolan kl. 9:30 och är tillbaka ca 14:00. Vi äter mellanmål i skolans matsal. Eleverna får gärna ha med sig något att dricka (kanske något varmt) samt frukt eller smörgås. Inga kakor eller annan fika. Vi ses på lovet!