Fortsätt till huvudinnehåll

Temauppstart!


Nu har vi startat upp temat Rörelse och Hälsa här på fritids. Vi kommer att fokusera på att erbjuda eleverna olika rörelseaktiviteter och diskussioner om dess betydelse.
Vi kommer pratat om vilken betydelse kost, vila, och rörelse har för vårt välmående och god hälsa. Genom våra aktivitet arbetar vi med samarbete, kompisrelationer och turtagning.

”Enligt läroplanen ska undervisningen i fritidshemmet erbjuda eleverna en meningsfull fritid. När eleverna får möjlighet att möta meningsfulla aktiviteter i fritidshemmet kan de utveckla ett intresse för och få erfarenheter av olika slags aktiviteter som kan vara betydelsefulla för eleverna fritid men också för deras fortsatta liv.”
(s.7 Fritidshemmet – ett kommentarmaterial till läroplanens fjärde del.)

Vårt syfte med temat är:
”Att väcka nyfikenhet och att utmana eleverna till att våga delta och känna glädje i olika aktiviteter. Förstå sambandet mellan kost och hälsa i sin vardag.”

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

V:36

Vecka 36

Hej

Nu har all ordinarie personal börjat jobba och vi har börjat lära känna era barn.

Så här de första veckorna har vi gjort mycket namnlekar i samlingarna, kört lite kompismassage och varit ute i det fina vädret.

Den här veckan är Lissie på semester och vi har en vikarie som heter Sara hos oss istället.

Vi kommer på måndagar ha lite samarbetsövningar och äventyrspedagogik med F-1 då de övriga klasserna har längre skoldag.

Genom dessa lekar tränar vi olika förmågor som exempelvis:

kompisrelationer, lekskicklighet, rörelse, pröva och omsätta ideer och demokratiskt och empatiskt förhållningssättÄntligen är det sportlov på fritids och vi har mycket kul planerat för veckan.
På tisdag går vi på utflykt till Rottemossen. Där blir det korvgrillning och lek. Vi går från skolan kl. 9:30 och är tillbaka ca 14:00. Vi äter mellanmål i skolans matsal. Eleverna får gärna ha med sig något att dricka (kanske något varmt) samt frukt eller smörgås. Inga kakor eller annan fika. Vi ses på lovet!


Nu är barnen i full gång med att tillverka julkort i alla dess former 🎄⛄️🎅🏻