Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans matte-tema!

I tisdags startade vi upp med temat. Vi pratade om längd. Hur lång är en meter? Barnen delades in i grupper och fick ett snöre som var en meter långt. Uppdraget var att mäta och se om de kunde hitta något som va en meter långt. 
I onsdags fick barnen i uppdrag att leta upp ett visst antal stenar och pinnar. De skulle sedan sortera i storleksordning och skapa mönster med materialet de hittat.
På gympan i torsdags pratade vi om tid och lekte vi minuten. Barnen skulle sätta sig ner när de trodde att det gått en minut. Inte så lätt! De skulle sedan ställa sig i längdordning. Klurigt när man är många, men de klarade uppdraget galant :)Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

V:36

Vecka 36

Hej

Nu har all ordinarie personal börjat jobba och vi har börjat lära känna era barn.

Så här de första veckorna har vi gjort mycket namnlekar i samlingarna, kört lite kompismassage och varit ute i det fina vädret.

Den här veckan är Lissie på semester och vi har en vikarie som heter Sara hos oss istället.

Vi kommer på måndagar ha lite samarbetsövningar och äventyrspedagogik med F-1 då de övriga klasserna har längre skoldag.

Genom dessa lekar tränar vi olika förmågor som exempelvis:

kompisrelationer, lekskicklighet, rörelse, pröva och omsätta ideer och demokratiskt och empatiskt förhållningssättÄntligen är det sportlov på fritids och vi har mycket kul planerat för veckan.
På tisdag går vi på utflykt till Rottemossen. Där blir det korvgrillning och lek. Vi går från skolan kl. 9:30 och är tillbaka ca 14:00. Vi äter mellanmål i skolans matsal. Eleverna får gärna ha med sig något att dricka (kanske något varmt) samt frukt eller smörgås. Inga kakor eller annan fika. Vi ses på lovet!


Nu är barnen i full gång med att tillverka julkort i alla dess former 🎄⛄️🎅🏻